Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Стефан Радев поздравява всички жители на община Сливен с празника 24 май

Stefan_Radev
24.05.2024 / 08:03

Кметът Стефан Радев поздравява всички жители на община Сливен с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.

 

„Този ден е особено вълнуващ за всички българи, защото няма друг народ, който да празнува знанието, духовността и осъзнава голямото значение на образованието за затвърждаването на собствената идентичност. Благодаря на всички учители, просветни дейци, читалищни работници, журналисти, писатели, представители на културни институции за усилията, които полагат, за да предават знания и поддържат искрата на духовността, запалена от други преди нас. Образованието е оръжие срещу невежеството и с него трябва да се борим с предизвикателствата на съвремието. Улесненията от въвеждане на технологиите нека бъдат само начин за обогатяване на образователния опит и набавяне на информация. Нужно е умело преплитане на традиции и иновации, за да гарантираме развитие на образованието и културата на бъдещите поколения“, каза Стефан Радев.

 

Той изпрати поздравление до всички училища на територията на общината по повод празника и ще се включи в тържествата по повод 24 май, организирани от Общината през днешния ден. От 11 часа ще се присъедини към шествието на ученици от сливенски училища, което ще премине по Главната улица. В 11,30 на площад „Хаджи Димитър“ ще произнесе слово за празника пред всички присъстващи. От 12 ч. на откритата сцена на площада ще връчи награди на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

 

В 12.30 ч. на сцената ще излязат гостите от фолклорния ансамбъл „Странджа“ и домакините от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада. Вечерта ще завърши с впечатляващо дрон-шоу на централния градски площад. То е планирано за 21.30 ч.

 

При промяна в часа или мястото на някое от събитията заради влошаване на времето, своевременно ще бъде публикувана информация.

 

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев