Община Сливен
Областна администрация Сливен

На 25 май започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”

24.05.2024 / 18:37

На 25 май в Сливен започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Тази година символичен домакин на събитието ще бъде детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при ЦПЛР-Детски комплекс-Сливен. Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция. От наша страна участие ще вземат също детски танцов състав „Мераклийчета“ при НЧ „Христо Бортев-1897“-Сливен, Детски танцов състав при ОУ „Д-р Иван Селимински“, танцовите състави при СУ „Константин Константинов“, „Яворче“ при СУ „П. К. Яворов“, „Детелина“ при ОУ „Елисавета Багряна“, „Бисерче“ при Военен клуб-Сливен и „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“.

 

Дефилето на участниците ще започне на 25 май в 17.17 часа от Розова градина. Ще премине през НТС, бул. „Цар Освободител“ и ще достигне до площад „Хаджи Димитър“. Там в 18 часа ще се проведе официалната церемония по откриването на фестивала, след което ще започне и концертът на участниците.

 

На 26 май фестивалът ще продължи на Антична крепост „Туида“ с „Творческа работилница“ и с участието на съставите. Денят ще продължи с концерт от 18.30 на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“.

 

В последния ден от фестивала участниците ще бъдат посрещнати от кмета Стефан Радев в сградата на Общината. От 12 часа започват концертите на групите, които ще се случат на четири точки из града: площад „Цар Освободител“, пред бирария „Маки“, НТС и Ритейл парк. В 18 часа в ДТ „Стефан Киров“ фестивалът ще завърши с гала концерт на участниците.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев