Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Стефан Радев се срещна с ръководството на военна група на полигон „Ново село“

nselo
09.02.2023 / 16:10

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината италианското ръководство на многонационалната бойна група, която в момента провежда обучения на Военния полигон „Ново село“.

 

От месец октомври миналата година Италия оглави групата в България, която обединява български, италиански и американски военни сили. В нея са включени още военнослужещи от Черна Гора, Македония, Гърция и Албания.

 

В срещата участваха досегашният командир на международната бойна група полковник Франческо Алаймо, неговият наследник, който предстои да поеме командването през следващите шест месеца - полковник Андреа Фратичели, военнослужещи от българска и италианска страна.

 

Полковник Алаймо благодари на кмета Радев за гостоприемството и изрази най-добри впечатления от духа и енергията на Сливен. Алаймо посочи още, че това е първият италиански контингент, който провежда обучения на полигон „Ново село“. Той допълни, че съставът на контингента поетапно се разширява.

 

Стефан Радев поздрави гостите, като изрази надежда, че се чувстват добре в България, изпълнявайки планираните задачи и обучения по план.

 

„От години работим с американската база „Ново село“, развили сме добра комуникация и сътрудничество. Досега винаги сме се стремили да оказваме съдействие по въпроси спрямо нашите правомощия и компетенции и да изразяваме доброто си отношение към присъствието на военните в базата“, посочи кметът Радев. Той благодари на отправената от гостите покана да се включи в официалната церемония на 14 февруари, на която се планира военна демонстрация и предаване на командването на новия командир на формированието. В края на срещата градоначалникът получи от полк. Франческо Алаймо юбилеен календар на италианската армия и знак на оглавяваната от него 82-ра пехотна бригада, носеща името на италианския град Торино.

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев