Община Сливен
Областна администрация Сливен

УЧЕНИЧКА ОТ СЛИВЕН СТАВА „ПОСЛАНИК ЗА ЕДИН ДЕН“

18.02.2021 / 11:13

Симона Василева от 8. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ е едно от момичетата победителки в инициативата „Посланик за един ден”, организирана от Британското посолство. Тя бе избрана въз основа на есето, което написа по предварително зададената тема: „Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да помогнете на България да се възстанови след пандемията от Ковид-19 и по кои три приоритетни области бихте работили?“

Конкурсът па Британското посолство се организира за четвърта година. И тази година посланици в България се обединяват по повод Международния ден на жената 8-ми март и предоставят възможност на момичета от цяла България между 14 и 18 години да изпитат усещането какво е да си посланик за един ден.

На победилите в конкурса се предоставят възможности за среща и участие в дейност заедно с посланик-патрон, участие в програма на тема доброволчество, организирана от TimeHeroes, участие в заключителното събитие на високо равнище през март 2021 г.

Симона ще работи с посланика на Мароко в България. Тя вече се срещна в посолството на Кралство Мароко с Н. Пр. Закиа Ел Мидауи на 12.02.2021 г.

На снимките – моменти от срещата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев