Община Сливен
Областна администрация Сливен

Епидемичната обстановка в област Сливен през последното денонощие

18.02.2021 / 14:49

Учител и служител в две различни детски градини в Сливен са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие. И двамата не са били на работа продължително време, не са имали контакти на работните места и не се налага карантиниране на деца и персонал. Сред заболелите е клиничен лаборант от болнично заведение. Има и болни, заразени в четири семейни огнища.

 

30 жители на областта са излекувани, по данни на РЗИ.

 

Двама пациенти на 75 и 74 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания, са починали. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Общият брой на заболелите през последното денонощие е 34 души. С тях болните към момента жители на област Сливен възлиза на 509 души. 400 са болните в град Сливен, а 59 – в 26 сливенски села. В община Нова Загора с коронавирусни инфекции са 34 души, половината от тях са жители на града, а останалите – на 10 малки населени места. В град Твърдица активните случаи са 4, други 7 болни са от четири твърдишки села. В община Котел с COVID-19 са петима души, от три села. Болни в общинския център няма.

 

Под карантина са 986 лица, като преобладаваща част от тях са жители на най-голямата, Сливенска община – 802-ма души.

 

Правилното носене на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на групови събирания доказано ограничава риска от заразяване с коронавирус.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев