Община Сливен
Областна администрация Сливен

Премиерът инспектира ремонта на зала „Асеновец“ в Сливен

12.10.2019 / 17:28

В Сливен посетих спортната зала „Асеновец”, която е построена през 1971 година и никога не е била ремонтирана. Състоянието й беше много лошо – рушащи се помещения, стени и фасада, проблеми с отоплението. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Правителството отпусна около 1 милион и 300 хиляди лева и дейностите по възстановяването стартираха. „Асеновец“ разполага със зали по бокс и волейбол, които се обновяват изцяло. В залата по волейбол ще могат де се провеждат състезания по тенис на корт на закрито. Външните стени ще бъдат топлоизолирани. Поставя се хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вътрешната отоплителна система се подменя. Залата ще разполага и със вградена система за климатизация и вентилация, както и соларна система за битово горещо водоснабдяване, пише още премиерът.

В Сливен той посети и залата на клуб „Станка Златева”. Важно е децата да спортуват, защото това ги поддържа здрави, възпитава ги на ценности и ги държи настрана от вредните навици. Ето защо обещах на великата ни спортистка Станка Златева и на обществеността в Сливен да разширим вече съществуващата спортна зала за борба, за да се изгради трети тепих, написа премиерът.

Залата на клуба по борба „Станка Златева“ бе построена върху общински терен, а за изграждането й Министерството на младежта и спорта отпусна 630 000 лева. В това прекрасно съоръжение тренират 35 деца, а някои от тях вече имат отличия от национални и международни състезания. Сега влагаме всичките си усилия за завършването на АМ „Хемус“, за да може и градовете от Северна България да се развиват по модела на Южна България и Сливен, припомни Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев