Община Сливен
Областна администрация Сливен

Областният управител Чавдар Божурски свика заседание във връзка със състоянието на водоемите

04.09.2024 / 15:36

В Областна администрация Сливен днес се проведе заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. То бе свикано от областния управител Чавдар Божурски, който е председател на съвета.

 

Заседанието беше във връзка със заповед на министър-председателя на Република България за извършване на проверка на състоянието на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и канализационна инфраструктура на територията на областта.

 

Областният управител Чавдар Божурски информира участниците в съвета, че със своя заповед от 30 август 2024 година е разпоредил извършването на тези проверки на кметовете на общини и на управителите на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ и на „Напоителни системи“ – Сливен. Представители на общинските администрации запознаха областния управител и участниците в съвета с резултатите от извършените проверки. Управителите на ВиК и „Напоителни системи“ докладваха за състоянието на язовирите „Жребчево“ и „Асеновец“, както и за това на канализационната инфраструктура.

 

След представяне в писмен вид на информацията от заседанието от страна на общините и институциите в Областна администрация Сливен, данните ще бъдат обобщени в доклад до министър-председателя.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев