Община Сливен
Областна администрация Сливен

„В прегръдката на Танголита“

05.07.2024 / 12:41

За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна в дните от 5 и 6 октомври 2024г. , когато ще се проведе Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“. Събитието е организирано от Община Нова Загора, НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ и ГСГ „Танголита“ и ще бъде ежегодно в рамките на програмата по повод 14 октомври Петковден – Празник на Нова Загора. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18г. в 3 категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.

Фестивалът има конкурсен характер и тази година професионалното жури ще бъде : председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване и членове Галя Захариева-кмет на Община Нова Загора, доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент, Андония Спасова - директор на ОШИ "Илия Аврамов" и Петко Танев - музикален педагог, ръководител на ВГ "Танголита". То ще оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне.

Срок за записване: до 31 август 2024 г. Подаването на заявка може да се осъществи чрез електронна форма в сайта на фестивала (www.sites.google.com/view/tangolitanz), да се изпрати на следния пощенски адрес: 8900 гр. Нова Загора, пл. „Свобода“ №4, НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ или по електронна поща на: festival.tangolita@gmail.com

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев