Община Сливен
Областна администрация Сливен

Готови за лятото: Тенденции в детската мода за сезон 2024

gotovi-za-lgtoto-tende...
29.06.2024 / 10:05

Мода - цял един свят на изкуство, вдъхдовение и красота, който дори понякога да остава неразбран, диктува всички тенденции и начини на обличане. Детската мода винаги е била непрестанно развиващо се направление, а според редица статистики все повече родители се вълнуват от нея. С променящия се свят, тя също претърпява своите катаклизми и трансформации, които ще разгледаме в днешната статия. Ако сте любител на модата и тя е ваша страст, останете до края, защото ви гарантираме, че ще сe вдъхновите да освежите гардероба на детето си. Започваме!

Устойчива мода

Навярно не е изненада, че устойчивите и eco-friendly дрехи са превзели освен гардеробите на възрастните и тези на малчуганите. През последните години екологичните проблеми и глобалното замърсяване вземат все по-голям връх и модният свят нямаше как да остане несъпричастен. Изцяло екологично чистите детски дрехи, произведени от рециклирани и органични материали си проправят все повече път, оставяйки след себе си чистота.

Земни и пастелни тонове

Тенденция, повлияна отново от природата? И още как! 2024 е годината на възстановяването на изгубената връзка с природата. Освен в модата, това влияние може да се забележи във всички направления като например, домашните декори и интериорни решения. Доминиращите тонове и цветове са успокояващо зелено, нежно синьо и топло кафяво, а предпочитаните мотиви и щампи са на цветя, растения и животни.

Добавяне на аксесоари към тоалета

Както при възрастните, така и в детската мода аксесоарите играят изключително важна роля за цялостния завършек на стайлинга. Макар малчуганите все още да не разбират от мода и тенденции, те държат да притежават слънчеви очила, малки чантички и ранички, кокетни фибички и дори часовници. Това по всяка вероятност е повлияно от притежанията на възрастните, но гарантираме, че няма да загубите ако разгледате част от детските дрехи и аксесоари на Guess и зарадвате своя мъник за лятото.

Полова неутралност

Тук няма да говорим за полове, различия и така нататък, а за цветове. Неутралността в света на детската мода засяга и скъсва веригите на двата най-типични цвята - розовото и синьото. Тези два цвята така са заседнали от години в детските дизайни, че разчупването на границите изглеждаше невъзможно. Последните години се наблюдаваше тенденцията родителите масово да търсят по-неутрални цветове и да искат да избягат от това да облекат дъщеричката си в розово от главата до петите, а сина си в традиционно синьо.

Еднакви тоалети за родители и деца

Обличането в еднакви или сходни тоалети на децата и техните родители е тенденция нашумяла през последните години, но през 2024 тя присъства осезаемо в колекциите на световните марки. Главните инициатори, разбира се, са майките и техните дъщери, но с идването на лятото винаги можете да купите чифт качествени къси панталони за момче и неговия баща и да ги изненадате.

Несъмнено изглежда изключително сладко и е чудесен начин да покажат връзката помежду си.

Свободни и спортни дизайни

По-свободните и ежедневни аутфити се наложиха в модата за възрастни през 2023, а този сезон пролет/ лято на тях залага и детската. Освен че по-неглижираните и спортни дрехи са удобни за игрите на малчуганите, тийнейджърите масово ги предпочитат пред дънките. Тази тенденция се характеризира с комфорт, функционалност и стил едновременно.

 

Детската мода никога не е била по-разнообразна и вълнуваща от сега. Родителите все повече обръщат внимание на качеството, цветовете и дизайните на дрехите, които купуват за децата си. През 2024 те са вдъхновени от идеята за свързване с природата, а лятото тепърва предстои и несъмнено ще видим много вълнуващи детски аутфити повлияни от последните тенденции.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев