Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кампания за безвъзмездно кръводаряване през целия месец юни в Сливен

31.05.2024 / 18:10

През целия месец юни в Отделението по хематология при МБАЛ "Д-р Иван Селимински”-Сливен ще се проведе кампания за безвъзмездно кръводаряване. Инициативата е по повод отбелязване на Световния ден на безвъзмездния кръводарител - 14 юни, и юбилейните 20 години от неговото честване.

 

Безопасната кръв спасява животи. Кръвта е необходима 365 дни в годината. Дарените кръвни съставки са спасение за спешни случаи и за хора, които се нуждаят от продължително лечение - жени с усложнения по време на бременност и раждане, деца с анемия, жертви на катастрофи, хирургични и онкологични пациенти. Редовното кръводаряване от достатъчен брой здрави хора гарантира, че кръвта винаги ще бъде налична, когато и където е необходима.

 

Дарената кръв се разделя на отделни компоненти, така че на всеки пациент да се даде конкретният компонент, от който се нуждае. Това извлича максимума от всяко кръводаряване, тъй като компонентите от едно даряване се използват за лечение на различни пациенти.

 

Бъдете доброволен кръводарител и вдъхновение за другите!

Дарете кръв и разберете кръвната си група след първото кръводаряване. Има някои кръвни групи, които са по-редки от други. Повечето хора могат да дадат кръв, ако са в добро здраве. Има някои основни изисквания, които човек трябва да изпълни, за да стане кръводарител. Повече информация ще получите на сайта на болницата:

 

https://mbal.sliven.net/donation.php

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев