Община Сливен
Областна администрация Сливен

Областният управител Чавдар Божурски връчи грамоти на приемни майки

31.05.2024 / 13:08

Церемония по връчване на Приз „Майчино сърце“ се състоя днес в Областна администрация Сливен. Наградата е учредена от Демократичен съюз на жените, фондация „Рози“ и сдружение „За духовни и социални дейности“ с идеята да се подкрепят усилията на семействата, приели да отглеждат и възпитават в домовете си деца, лишени от родителски грижи.

 

Инициативата се провежда всяка година под патронажа на областния управител. Тържеството по традиция е на 1 юни или непосредствено преди Международния ден на детето.

 

Областният управител Чавдар Божурски откри събитието и връчи грамоти на приемните майки.

 

„Да си приемен родител не е лека задача. То е кауза и отговорност, от която зависи човешки живот. Изказвам своята лична признателност към Вас за благородната мисия, която изпълнявате. Вие давате шанс на повече деца да растат в семейна среда, да бъдат отглеждани и възпитани с грижи и обич. Помагате им да запазят вярата в доброто, да градят бъдещето си, да постигат мечтите си“ - каза в приветствието си областният управител.

 

Той използва повода да поздрави децата по случай утрешния празник. „Бъдете здрави, весели и любознателни! Изживейте вълшебно детство, мечтайте, сбъдвайте мечтите си и носете винаги доброто в сърцата си!“ - пожела Чавдар Божурски.

 

От името на организаторите Соня Келеведжиева, председател на Сдружение „Демократичен съюз на жените“, отправи думи на признателност към майките и благодари на областния управител за подкрепата. Весела Стефанова, дългогодишен приемен родител и носител на приза „Майчино сърце“, изрази благодарност към инициаторите на наградата и домакина на празника.

 

Сред гостите бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова, ръководители на социални звена, които работят с деца, представители на организациите – учредители на приза, и много приемни майки с децата. Почетена бе паметта на починалата наскоро Таня Ташкова - началник на областния екип по приемна грижа.

 

Наградата „Майчино сърце“ е учредена през 2009 година. Нейната цел е да се популяризира приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда. През последните няколко години, вместо отличие на една майка, грамоти се връчват на всички. Днес присъстващите получиха и по една торта от инициаторите на приза.

 

Приемните майки в област Сливен са общо 41.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев