Община Сливен
Областна администрация Сливен

Десетки граждани бяха закичени с мартеници, Баба Марта гостува и в Общината

мартеници
01.03.2024 / 15:58

Десетки минувачи по пешеходната зона, посетители в Центъра за административно обслужване, в администрацията бяха закичени с мартеници. Изненадата бе поднесена от Общината с пожелания за здраве и добруване и създаде настроение в празничния Първи март, съобщиха от общинския пресцентър в Сливен.

 

Баба Марта не пропусна лично да почука и в сградата на Общината. Оказа се, че скъпата гостенка идва от Глуфишево. В ролята бе Маргарита Хисапчиева – секретар на Народно читалище „Изгрев 1936“ в селото, известен читалищен деятел в Сливен. Тя пристигна с голяма кошница, пълна с мартеници. Придружаваше я кметът на Глуфишево Георги Кънев. „За всички сливналии да има здраве, мир и благоденствие! Това, че почитаме Баба Марта, е добро! Читалищата пазят хубавите ни традиции!“, каза тя и подари на кмета Стефан Радев, заместниците му и служители ръчно изработени мартеници от самодейци в НЧ „Изгрев 1936“.

 

С мартеници зарадваха гражданите, работещите в местната администрация, в институциите и представители на Младежкия дом и Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев