Община Сливен
Областна администрация Сливен

Започна кампанията за събиране на местните данъци и такси в община Сливен за 2024 г.

15.01.2024 / 11:06

Започна кампанията за събиране на местните данъци и такси в община Сливен за 2024 година, съобщават от Дирекция "Местни данъци и такси". Гражданите и фирмите, които внесат цялата сума за годината до 30 април, ползват отстъпка от 5 процента. Дължимите местни данъци и такси могат да бъдат заплатени и на две вноски – до 30 април и до 31 октомври.

 

Плащанията могат да се извършват на касите в Дирекция „Местни данъци и такси“ в сградата на Общината, която работи от 8 до 17 часа, на касите в кметствата, на касите на "EasyPay", "FastPay", "Български пощи" и във всяка търговска банка. При плащане с банков превод се посочва кода на задължението и банковата сметка в Общинска банка АД - BG03SOMB91308428713744. Плащания могат да се извършват и чрез виртуален ПОС (през сайта на Община Сливен - необходим е ПИН код, който се издава безплатно в дирекцията лично или на лице с нотариално заверено пълномощно, както и чрез Квалифициран електронен подпис - КЕП).

 

Всеки данъкоплатец може да получи безплатен ПИН – код от дирекцията на място, чрез който да проверява задълженията си чрез сайта на Община Сливен. Проверка за задълженията може да бъде извършена чрез индивидуален ПИК и в платформата на НАП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев