Община Сливен
Областна администрация Сливен

Момчил Пантелеев, Кольо Милев и Стефан Пасков са новоизбраните зам. председатели на Общински съвет-Сливен

заместници
11.01.2024 / 15:12

На днешната сесия на Общинския съвет бяха избрани новите зам. председатели за мандат 2023-2027 г. Това са Момчил Пантелеев, Кольо Милев и Стефан Пасков. Точката бе част от предварителния дневен ред на заседанието.

 

Общо 28 точки бяха дискутирани и гласувани от общинските съветници. 4 от тях влязоха като допълнителни. Две от предложенията бяха оттеглени. Едното бе за определяне на състава на Комисията по символика, второто – за актуализация на възнагражденията на общинските съветници.

 

Беше гласувано единодушно определяне на представители на местния парламент и на Общината в различни местни, национални организации и сдружения. Сред тях попадат Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, Националното сдружение на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/, Регионалната асоциация на общини „Тракия“ /РАО „Тракия“/ и др.

 

В рамките на заседанието бяха определени и съставите на комисиите - към Общински фонд „Ин витро“, по стипендиите, а също и новият състав на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. План-сметката за чистота за тази година и изменението на правилника за организация и дейността на Общинския съвет, също бяха подкрепени.

 

Общинските съветници гласуваха още утвърждаване на миналогодишните отчети на Комисията по символика, на Общински фонд „Култура“ и годишния план за използване на дървесина.

 

Обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество и отпускане на финансови помощи, също бяха подложени на гласуване.

 

Сесията днес започна с едноминутно мълчание в памет на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий, който почина на 9 януари.

 

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев