Община Сливен
Областна администрация Сливен

"Не на улицата и ранната раждаемост, ДА на спорта и училищното присъствие"

мх14
14.09.2023 / 15:20

Областният управител Маринчо Христов взе участие в Мотивационна среща, състояла се вчера в кв. Надежда под надслов: „Не на улицата и ранната раждаемост, ДА на спорта и училищното присъствие“, организирана от Асоциация на образователните медиатори в област Сливен –Възход.

 

Основната цел на събитието бе да мотивира младите момчета и момичета да останат в училище, да завършат своето образование, да прекъснат традициите за ранни бракове и раждането на деца в непълнолетна възраст, да спортуват и да инвестират в по-доброто си бъдеще.

 

Срещата се проведе в сливенския квартал „ Надежда“, тъй като там проблемът с ранното отпадане на деца от образователната система и раждането в ранна възраст е най-наболял.

 

„В днешно време пазарът на труда е такъв, че за да работиш на определено работно място трябва да притежаваш и определени квалификации- да умееш да четеш, да пишеш, да имаш компютърна грамотност. Тази подготовка можете да я получите само в училищата, защото те са пътят, по който ако тръгнете ще успеете да се реализирате в живота. Инвестирайки в образованието, вие инвестирате в себе си и в бъдещето.“ каза Маринчо Христов пред събралите се родители и деца. Като бивш спортист не пропусна да изтъкне и важната роля на спорта в изграждането на характера.

 

Мотивиращи послания бяха изказани още и от няколко пряко ангажирани с каузата личности като: Любомир Иванов и Стефан Трендафилов от Асоциация „Възход“, председателят на педагогическия съвет към Професионална гимназия по Механотехника – Сливен, представители на Евангелски църкви и др.

 

Събитието доби празничен характер с рецитал на няколко местни деца, в който гордо прозвуча Вазовото „Аз съм българче“ и песента на Паша Христова “Една българска роза“, превърнала се в символ за няколко български поколения.

 

На финала, областния управител Маринчо Христов получи фланелка с мотото на кампанията „ДА на образованието, НЕ на ранната женитба“.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев