Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм край с. Кортен, общ. Нова Загора

мото
11.09.2023 / 09:25

Община Нова Загора отново подкрепи спортна инициатива, организирана от Българската федерация по мотокрос и „Kippen MX Racing Team” – провелия се Мотокрос на 10 септември 2023 г. в с. Кортен. Лично кметът на Общината Галя Захариева имаше честта да открие поредния кръг от Балканския шампионат от 10:30 ч. на самото място на провеждането му – престижния мотополигон „Киппен” на Докса баир край с. Кортен. Събитието беше уважено от председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник кмета Нина Генчева и общински съветници; от домакините - „Kippen MX Racing Team”, присъстваха председателят Валерия Иванова и основният инициатор Красимир Иванов, а Българската федерация по мотоциклетизъм беше представена лично от своя почетен президент Богдан Иванов.

Като признание от името на Федерацията към организаторите „Kippen MX Racing Team”, почетният президент г-н Николов, връчи плакет на председателя им г-жа Валерия Иванова под силните аплодисменти на присъстващите почитатели на мотоспорта.

„Радвам се да видя толкова много хора на това невероятно място!”, обърна се г-жа Захариева към насъбралите се мотолюбители. Преди да даде официален старт на проявата, тя прикани всички още веднъж да аплодират Красимир Иванов. Благодарение на него това събитие показва как с „изключителна любов към този спорт, една изключителна мечта, преследвана с много енергия, с много средства, с много усърдие”, ни убеждава на живо, че точно така се случват хубавите неща. „Така се привличат хора, така се прави нещо качествено и истинско и така то се оценява и от другите!, продължи възторжено г-жа Захариева. Радвам се, че Докса баир, с. Кортен, общ. Нова Загора сме домакини на събитие от такъв ранг, в което са се включили 173 участници от България, Румъния, Турция, Гърция и Северна Македония. Поздравления за всички! За хъса, за желанието, за любовта, с която сте дошли тук и днес ще превърнем деня в един невероятен празник!”

Кметът Галя Захариева отправи пожелание към всички за успех и безаварийно приключване на състезанието и даде официален старт на поредния кръг от Шампионата. Преди да започне мото надпреварата, организатори, участници, гости и почитатели, сведоха глави под звуците на химна на Република България.

Пред медии г-жа Захариева заяви, че истинският домакин е Красимир Иванов и изказа възхищението си от това, че организаторите са вложили цялата си енергия, за да създадат нещо, което придобива отзвук в цялата страна и създава възможност за изява на спортисти от целия Балкански полуостров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев