Община Сливен
Областна администрация Сливен

Безплатен паркинг към МБАЛ „д-р Иван Селимински“ в Сливен?

10.09.2023 / 07:36

Към момента болничното заведение не разполага с такъв, което допълнително затруднява пациентите, а и е предпоставка за усложняването на сериозни здравословни проблеми изискващи, бърза реакция и помощ. За да не се чуди пациентът къде да паркира, да се притеснява за автомобила си и да губи време за това, е необходимо да има създадени условия.

 

Климент Шопов и екипа му са разработили проект за изграждането на паркинг. Паркингът ще е разположен над реката на близо 3000 кв. м., което ще позволи на над 70 коли да паркират на сянка, тъй като ще има място и за дървета, които да облагородят пространството.

 

„Важно е на паркинга до болницата да има дървета, защото през горещите летни месеци колите се нагорещяват, което може да предизвика допълнително неудобство за пациентите, които току-що са изписани и се качват по колите си. Освен това, когато в един град има повече зелени площи, включително дървета, градът става по-красив, по-приветлив, температурата в града спада и въздухът става по-чист, а това на свой ред прави градът по-приятен за живеене.“, казва Климент Шопов във видео, публикувано в социалната мрежа “Фейсбук” и представящо проекта.

 

В проекта на кандидатът за кмет се предвижда на входа и на изхода на паркинга да има бариери и той ще бъде достъпен само за посетители на болницата или на медицинските центрове.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев