Община Сливен
Областна администрация Сливен

Очаква се догодина Международната колоездачна обиколка, чийто етапен град е Сливен, да бъде излъчвана от водещ евроканал

старт
31.08.2023 / 17:13

Федерацията по колоездене в България очаква догодина, при следващото издание на Международната колоездачна обиколка, да осъществи своя мащабен проект и тогава Сливен и неговата природа ще бъдат показани в цялата им красота, заяви председателят на Управителния съвет на федерацията Драгомир Кузов в Сливен. Става дума за проекта на ФКБ международната обиколка да бъде излъчвана по един от най-големите европейски спортни канали в Европа. Така зрители от 50 държави ще имат възможност да се насладят онлайн на кадри, включително и от въздуха, от красивия град и живописните планински райони, през които минава трасето на престижната надпревара. „Това е чудесна възможност не само за състезанието, но и за нас, за страната и града ни, защото ще бъдат популяризирани чудесните ни забележителности“, коментира кметът Стефан Радев. Сливен е първият град, който през 2019 година подкрепи възстановяването на обиколката – най-голямото и традиционно състезание с международно участие, допълни Радев. Сред приоритетите на общината е развитието на спорта, включително и на колоезденето. Инвестициите в спорта и местните клубове продължават. Сред тях е възстановяването на градския колодрум, чийто проект е вече готов.

 

Участниците в обиколката потеглиха днес от центъра на Сливен към последния финал от петия, последен етап от състезанието. Стартът бе даден от кмета Радев. За първи път в историята на обиколката тя ще приключи в Шумен. Трасето включваше 12-километрово изкачване на Карандила, Котленския проход и спринт в района на Котел.

 

Шестдневната Международна обиколка на България тази година е юбилейна. 70-тото й издание започна на старта в София с над 120 участници от 28 държави, представители на 21 клуба. Общата дължина на етапите е над 700 км.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев