Община Сливен
Областна администрация Сливен

Какво решиха общинарите на Нова Загора?

31.08.2023 / 16:55

 

На 31 август се проведе 58-то заседание на Общински съвет - Нова Загора. В предварително обявения дневен ред бяха включени 13 точки. Допълнително бяха внесени още 13 точки.

Основно място и дискусия предизвика точката за приемане на Бюджета за 2023 г. на Община Нова Загора. „Късното приемане на държавния бюджет беше проблем в организационната дейност на администрацията, поради липсата на яснота и гаранция какви ще бъдат отпуснатите средства. Въпреки това, към момента няма сътресения. Голяма част от обектите са завършени или предстои да бъдат.“ коментира г-жа Галя Захариева, кмет на община Нова Загора. След изказаното от представителите на някои политически сили, бюджетът беше приет с гласовете на 20 общински съветници.

В хода на заседанието бяха разгледани и гласувани: Предложение за кандидатстване с Концепция за интегрирани териториални инвестиции по процедура BG16FFPR003-2.001 „Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 и Предложение относно приемане отчета за дейността на „Общински пазари - НЗ” ЕООД гр. Нова Загора за 2022 г. Местните парламентаристи гласуваха положително и за Предложение за включване на общински детски градини и училища в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2023 – 2024 г, както и Предложение за утвърждаване на маломерни и слети паралелки в училищата на територията на община Нова Загора за учебната 2023 – 2024 г.

Единодушно бе прието внесеното Предложение относно присъждане званието „Почетен гражданин на Нова Загора“ на Ваня Господинова.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев