Община Сливен
Областна администрация Сливен

Юбилейният ретро парад на автомобили в Сливен – още по-мащабен и с нов рекорд

ретро
29.04.2023 / 18:22

Юбилейното, десето издание на ретро автомобили в Сливен, се превърна в своеобразен празник на колекционери и любители от страната и чужбина. Тази година ретро изложението предизвика още по-голям интерес и отбеляза нов рекорд – над двеста возила, които изпъстриха и украсиха паркинга на Ритейл Парк на булевард „Георги Данчев“.

 

Малки и големи жители, както и любители на класическите автомобили, отново имаха възможност да разгледат и да се докоснат до атрактивните возила. Сред тях бе и кметът Стефан Радев, който изрази задоволство, че изложението тази година е предизвикало истински фурор, привличайки още повече колекционери и почитатели на колите от близкото минало.

 

„Истинска радост е за мен да съм днес тук сред вас! Благодаря от името на всички на Валентин Дойчинов, който е основният двигател и сърцето на това уникално по рода си събитие в Сливен!“, заяви още градоначалникът. Той връчи специалните награди – Купата на кмета, които тази година бяха три. Първа награда отиде при Здравко Сивов с автомобил марка „Форд“. След него остана Тодор Деляков със „Ситроен“, следван от Едуард Асилелов. Специални награди на Кмета бяха връчени и в категория „Мотоциклети“. Първото място завоюва Красимир Чолаков, на второ остана Николай Генов, а на трето, се нареди Диян Илиев. За втора поредна година бе връчена наградата на името на ретро автоколекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто от Варна, която отиде при Ангел Желев. Награди от различните спонсори получиха и победителите в различните категории. За всеки участник бе предвидена грамота и индивидуална награда.

 

В днешната програма на ретро изложението със свои изпълнения се включиха Военният духов оркестър на Сливен и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“.

 

Организатори на събитието са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев