Община Сливен
Областна администрация Сливен

Наградиха клубовете „Млади възрожденци“

награди15
15.03.2023 / 16:49

Днес в Пресклуба на БТА се състоя награждаването на участниците в създаването на послание от името на област Сливен за постамента на Пилон „Рожен“. Издигането на пилон с височина 111 метра за българското национално знаме на връх Рожен е общобългарска инициатива, под патронажа на президента Румен Радев, с мото: „България заслужава!“. В постамента на пилона, представляващ огромна мраморна карта на България с очертания на 28-те области на страната, на мястото на всяка област ще бъде изписано послание към бъдещите поколения.

 

По този повод в област Сливен, под егидата на областния управител Минчо Афузов и със съдействието на Регионално управление на образованието – Сливен и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, бе организиран конкурс за послание между ученическите клубовете „Млади възрожденци“. 14 клуба от цялата Сливенска област се включиха със свои послания в него. Комисия, председателствана от областния управител и включваща представители на РУО – Сливен, РИМ „Д-р Симеон Табаков“ – гр. Сливен и Областна администрация, разгледа предложенията и излъчи победителите.

 

В присъствието на ученици от клубовете „Млади възрожденци“ и техните ръководители, днес заместник-областният управител Антоний Андонов връчи наградите на участниците и ги поздрави за тяхната ангажираност с родолюбивата кауза. Обръщайки се към младите хора, той отбеляза, че патриотизмът е израз на преклонение пред българските корени, традиции, личности и идеали, съкровено и искрено чувство, което изключва показност. Той покани младите възрожденци да посетят отново Областна администрация, където за тях ще бъде организиран Ден на отворените врати.

 

По време на награждаването стана ясно също, че специално за клубовете „Млади възрожденци“ Областна администрация Сливен ще организира поредица от срещи с видни български историци, научни дейци и интелектуалци. „Очевидно е, че жаждата за подобни събития е голяма, и ние ще се постараем да дадем на децата още интересни срещи и общувания“, коментира след награждаването заместник-областният управител Антоний Андонов.

 

Още снимки от новината

награди15

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев