Община Сливен
Областна администрация Сливен

Коледа в Дома за възрастни хора в с. Каменово

stari2
09.01.2023 / 15:58

Един от най-светлите християнски празници отбелязаха в дома за възрастни хора „Достоен живот“ в Новозагорското село Каменово.

 

И тази година от социалното заведение не пропуснаха да отбележат коледните празници. Коледари благословиха всички живущи и целия персонал на дома с коледарски песни и отправиха специални поздрави и обредни наричания за здраве, щастие и берекет! Празничното настроение завладя възрастните хора, които с искрена радост пяха и танцуваха.

Благодарение на ученици от СУ “Иван Вазов” гр. Нова Загора и техния преподавател - г-жа Светла Крумова, Коледата ще остане дълго в умовете и сърцата на всички възрастни в дома.

Учениците подариха ръчно изработени коледни картички, специално надписани с пожелание за всеки един от живущите. Подариха и ръчно изработена коледна украса, която да допринесе за коледния дух в дома на възрастните. Всеки бе удостоен с внимание, интерес и лично време да разкаже за своите най-хубави семейни коледни дни.

„Мостът между поколенията е съграден в Дом “Достоен живот”. Старите трябва и предават тази съкровищница на мъдростта на младите, която най-кратко и точно се съдържа в народните пословици и поговорки.“ – сподели пред всички Звезделина Златева от ръководството на дома.

„Апелирам младежите да се интересуват, да приемат и продължават заветите на предците си, да спазват и тачат българските традиции и обичаи.“ – обърна се към младите тя.

 

Домът за възрастни хора отваря врати в началото на 2017 година. Оттогава основна цел на ръководството и персонала на дом „Достоен живот“ е хората да се чувстват добре и обгрижвани в среда, която е близка до домашната.

„Нашата цел е да помогнем на старите хора да изживеят достойно старините си, като създадем благоприятни условия и инициативи на благотворителност и подкрепа.

Те се нуждаят от любов, прегръдки и разбиране не по-малко от нашите собствени, имат нужда от качествени и адекватни грижи, имат нужда от развлечения и внимание - и от всичко друго, което ще ги накара да се почувстват сигурни, специални, обичани и като у дома си!“ – се казва на сайта на социалното заведение.

 

Още снимки от новината

stari2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев