Община Сливен
Областна администрация Сливен

Доброволци от община Сливен помагаха в село Богдан

12.09.2022 / 10:20

Шестима доброволци от Сливен помагаха на пострадали при наводнението в село Богдан. Те се отзоваха на молба от Сдружението на общините в България, изпратена до Община Сливен за осигуряване на доброволци. Мъжете са от доброволно формирование „Грамадите“. В събота те са пристигнали в село Богдан и са потърсили съдействие от кмета да ги насочи къде и с какво могат да помогнат. През целия ден са почиствали кал, паднали дървета и са извадили джип, заринат от придошлата тиня.

 

„Такова нещо не съм виждал. Голяма трагедия е сполетяла жителите на селото. Има голяма нужда от много хора и техника. Добре е, че има млади хора, които помагат, но държавата не се ли намеси сериозно, много бавно ще се оправят нещата“, каза Димитър Петков от формирование „Грамадите“, който е и кмет на сливенското село Глушник. Заедно с него са помагали Цветан Тенев, Христо Христов, Вичо Пенков, Иван Петров и Станислав Желязков.

 

Кметът Стефан Радев изказва благодарност на шестимата мъже за бързата реакция след призива на Община Сливен.

 

„Хората като вас носят надежда за изпадналите в трудна ситуация. Обществото има нужда от вашия пример, който да проправи път за още повече човечност и състрадателност“, каза той.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев