Община Сливен
Областна администрация Сливен

И в Сливен подпукаха дрогираните и пияни шофьори

08.07.2022 / 15:03

На територията на ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по пътна безопасност. По разпореждане на Главна дирекция „Национална полиция” и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в страната се извършват засилени проверки за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими.

Целта е намаляване броя на пътните произшествия и превантивни действия спрямо системните нарушители. От 7 юли са изградени контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни участъци в град Сливен и общинските центрове. Патрулни екипи извършват проверки в малките населени места.

В първите часове на операцията са установени 3 водачи с алкохол, 3 неправоспособни. Съставени са 62 акта и 150 фиша за нарушения на ЗДвП. Само за скорост са установени 200 нарушения през деня и 54 през нощта. На път І-6 в района на град Шивачево екип на РУ-Твърдица е заснел нарушение от 171 км.ч при ограничение 60 км.ч..

По време на операцията са връчени електронни фишове на стойност 6200 лева.

От началото на годината екипи на ОДМВР-Сливен са установили 160 водачи, употребили алкохол и 50, употребили наркотични вещества. За нарушенията са съставени актове, образувани са бързи и досъдебни производства.

Операцията е без краен срок. Контролът е денонощен.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев