Община Сливен
Областна администрация Сливен

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“

izlg
18.05.2022 / 15:36

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“. На нея беше представен и новият каталог към Националната изложба за изобразително изкуство Сливен 2022 г. и 2021 г. На откриването присъства кметът Стефан Радев, който заяви, че след пандемичната ситуация с Ковид-19 интересът към културните събития е много голям.

 

„Дано безвъзвратно да е отминало времето на това заболяване. Двете години ни показаха, че ни липсват тези неща, които започнахме да приемаме за даденост и се радвам, че залите са пълни след отпадането на мерките. Пожелавам да расте интересът към изобразителното изкуство, да расте и престижът на нашия национален конкурс, да се издига на все по-високо ниво, на което да се радва сливенската публика“, каза кметът.

 

Илиян Урумов – председател на Съюза на българските художници, представителство Сливен, който представи каталога, благодари на кмета за подкрепата през годините.

 

„Благодаря, че заставате зад всички наши инициативи и за съпричастността към събитията ни. Продължаваме да имаме доста интересни планове и след пандемията мисля, че ще има още повече и по-интересни събития. Отново отваряме галерия „Май“ и представяме акцент, на който общината е патрон – каталогът от Националната изложба, от което вече имаме две отпечатани издания, очаква се да излезе и трето“, каза Урумов.

 

От своя страна Румен Спасов – председател на Дружеството на художниците – Сливен, отбеляза, че последните две години са били трудни за хората на изкуството и благодари на Общината за подкрепата.

 

„Двете години бяха най-трудното време, особено за хората на изкуството. Използвам присъствието на г-н кмета, да благодаря на Общината, че през цялото това време постоянно стоеше зад нас и помагаше за всички инициативи, както за националната изложба и за проектите, по които работим“, каза Румен Спасов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев