Община Сливен
Областна администрация Сливен

Три селски отбора в Сливенско объркаха...БФС

24.03.2022 / 17:42

Министърът на Спорта Радостин Василев публикува доклад по проверка на сигнал на Димитър Бербатов относно дейността на три клуба - ФК Стандарт гр. Шивачево, ФК Балкан с. Селиминово и ФК Спартак с. Бяла. Казусът е около съмнения дали клубовете упражняват дейност, тъй като са изпратили представители на конгреса на БФС през октомври.

 

Най-спорен е казусът с ФК Стандарт, за който от БФС твърдят, че са участвали в детски турнири в периода 2019 - 2022, докато председателят на УС заявява неучастие в първенства и турнири.

 

Заключението на комисията е, че предвид всички тези противоречия и възможно наличие на документи с невярно съдържание, ММС трябва да сезира компетентните органи.

 

Във връзка със заявената от министъра на младежта и спорта Радостин Василев публичност и откритост в работата на ММС Ви уведомяваме за резултатите от извършена проверка на експерти от дирекция “Регионална координация и контрол” за дейността на три футболни клуба от област Сливен - ФК “Стандарт” гр. Шивачево, ФК “Балкан” с. Селиминово и ФК “Спартак” с. Бяла. Тя беше назначена със Заповед № РД-09-95/04.02.2022 г. на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов. Повод за проверката беше постъпило в ММС писмо с вх. № 14-00-138/24.01.2022 г. от Димитър Бербатов.

 

Бяха ни предоставени декларации от трите футболни клуба:

- Декларация на ФК “Балкан” с. Селиминово

- Декларация на ФК “Спартак” с. Бяла

- Декларация на ФК “Стандарт” гр. Шивачево

 

Изключително впечатление прави декларацията на председателя на УС на ФК “Стандарт” гр. Шивачево Динко Николов, който заявява, че клубът не развива никаква дейност в периода 2019-2022 г. Той потвърждава това и във видео изявление. По време на проверката беше потърсено съдействие от ОС на БФС- Сливен, но остана без отговор. На два пъти бе поискано становище от Българския футболен съюз, като в първия случай в ММС не беше получен отговор. При втория случай в ММС постъпи писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, с което може да се запознаете ТУК.

 

За ММС е изключително притеснително, че въпреки изрично декларираното от страна на председателя на ФК “Стандарт” гр. Шивачево неучастие в първенства и турнири, БФС представя на ММС заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е участвал в Конгреса на БФС на 12 октомври миналата година и е гласувал, когато е избран Борислав Михайлов.

 

Заключението на комисията е, че предвид всички тези противоречия и възможно наличие на документи с невярно съдържание, ММС трябва да сезира компетентните органи.

Блиц

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев