Община Сливен
Областна администрация Сливен

На телефона, обявен от Общината, граждани предлагат подслон и храна за бежанци от Украйна

02.03.2022 / 12:30

Подслон и храна за бежанци от Украйна предлагат сливенски граждани, обадили се на обявения от Общината на 28 февруари телефон. Към този момент осем души са предоставили координатите си. Едно от предложенията е за къща на два етажа в града, други – за гарсониера, апартамент с две стаи, къща на два етажа в близко село. Някои от обадилите се имат възможност да предложат и храна в началото на престоя.

 

Телефонната линия приема координати и информация за възможностите на желаещите да настанят бежанци. Целта е са се създаде предварителна база данни, които да послужат при необходимост.

 

Телефонът е 0879 599 154, e-mail: soc_help@sliven.bg

 

Инициативата се надгражда, след като кметът Стефан Радев възложи изработването на интернет платформа, в която ще бъдат публикувани данните за улеснение на търсещите връзка с българи. Очаква се платформата да е готова до началото на следващата седмица и механизмът й на действие ще бъде обяснен при стартирането й. Тъй като Общината няма ангажимент да свързва нашите съграждани с търсещите убежище, призоваваме да бъдете внимателни при установяване на контакт, за да се избегнат злонамерени или фалшиви сигнали за нуждаещи се хора, коментира кметът Стефан Радев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев