Община Сливен
Областна администрация Сливен

Минчо Афузов благодари на учениците, които помогнаха на пострадалата при грабеж жена

M_Afuzov
27.01.2022 / 11:45

Поздравителни адреси до учениците, които помогнаха на пострадала при грабеж жена, изпрати областният управител на Сливен Минчо Афузов. Петимата младежи са Андрей Андреев, Виктор Иванов, Георги Господинов, Добромир Минков и Толга Назифов - деветокласници в ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен.

 

Вашата постъпка ни развълнува. Вие върнахте откраднатите вещи на жената. Но по-важното е, че върнахте достойнството на един несправедливо унизен човек и вярата му в доброто, заявява Минчо Афузов в обръщение към младежите. Той им изкава благодарност за проявената човешка съпричастност, гражданско поведение и отправя пожелания за здраве, успехи в училище и сбъднати мечти. „Използвам случая, за да изразя признателност към вашите родители и вашите учители. Ние, възрастните, знаем, че да си добър, не означава да си безхарактерен. За добротата се изисква истинска смелост и примерът на близките“, казва още Минчо Афузов.

 

Пострадалата бе ударена и съборена на тротоара от непознат мъж, който отскубнал чантата й от ръцете. Престъплението е извършено около 18 часа на 20 януари, недалеч от гимназията. Петимата младежи станали неволни свидетели. При опит да го догонят, извършителят пуснал откраднатата чанта. Момчетата я върнали на жената. По-късно началникът на сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Сливен гл. инспектор Станимир Илиев и инспекторите Христо Петров и Димитър Думанов разкриха извършителя на грабежа – млад мъж на 21 години.

 

Андрей, Виктор, Георги, Добромир и Толга бяха отличени и от ръководството на ППМГ „Добри Чинтулов“, както и от ръководството на ОД на МВР – Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев