Община Сливен
Областна администрация Сливен

Местният парламент прие тазгодишната програма за общинските имоти

sesia 25
27.01.2022 / 11:14

Внесеното от кмета Стефан Радев предложение за предоставяне на дарение на българската диаспора в Твърдица, Република Молдова, получи пълна подкрепа на днешната сесия на местния парламент. То е в размер на близо 15 хил. лв. и включва - рехабилитационна количка за деца, необходима на рехабилитационния център в града, спортна екипировка, пособия и оборудване за детски футболен клуб, косачка за трева, пейки за зрители, телевизор и настолен компютър с монитор.

 

Общо 34 точки бяха разгледани и гласувани в рамките на редовното заседание. Сред тях са тазгодишната програма за управление и разпореждане с общински имоти, както и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение за 2022 г.

 

Подкрепа получиха още Отчетът за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Сливен за миналата година и програмата за 2022 г.

 

Предложението за участие на кмета Стефан Радев, като представител на Община Сливен в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК-Сливен, също получи необходимата подкрепа. Извънредното заседание е насрочено за 31 януари.

 

Една от точките в дневния ред бе оттеглена. Тя касае проектиране и изграждане на трасе на водопроводно отклонение от съществуващия водопровод на с.Чинтулово. Кметът Стефан Радев поясни, че оттегля предложението на този етап, като Община Сливен ще изиска допълнителна информация от ВиК-Сливен дали и доколко отклонението ще се отрази на водоснабдяването на селото. Предложението за изграждане на временна площадка за строителни отпадъци не получи необходимото мнозинство.

 

Общинските съветници гласуваха промяна в състава на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. На мястото на Силва Топузян, като представител на съюз на музикантите, ще бъде включена Кремена Оксенкруг – директор на Сливенския симфоничен оркестър.

 

Бяха гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, отпускане на средства и помощи за граждани. В рамките на сесията беше утвърден и миналогодишният отчет за дейността на Комисията по стипендии.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев