Община Сливен
Областна администрация Сливен

ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА . НОВ НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ- БЪЛГАРИЯ- 9 МИЛИОНА

30.10.2021 / 08:52

Най- видимата оценка за качеството на политическата класа в България през последните 30 години е:

 

⛔демографската катастрофа и намаляване на населението на България от почти 9 милиона на под 7 милиона , колкото среден Китайски град

 

⛔ обезлюдяването на Българските села и градове, с изключение на София и още няколко града

 

⛔ ниската раждаемост

 

⛔ емиграцията .

 

Категорично можем да заявим ,че най- големият проблем на България е демографската катастрофа . Проблем, който може да бъде наречен и национална катастрофа .

Демографската криза е следствие най- вече от качеството на живот в България, предизвестено от слабостите в съдебната система , образованието, здравеопазването , местното самоуправление , липсата свобода на медиите , небалансирано разделение на властите , ширещата се престъпност и корупция .

 

За справянето с този проблем, като общество ,имаме два начина за разрешаването му .

 

❗Първият начин е индиректният,който по принцип се предлага от десни политически сили и по който вървим от много години . Политическите партии си поставят цели да подобрят средата за живот чрез

реформи в съдебната система ,здравеопазването , образованието , социалната политика и останалите обществени сфери . От своя страна тези реформи да доведат до спиране на отрицателните тенденции в раждаемостта и да започне постепенно увеличаване населението на България .

Този подход обаче, през последните 30 години, се оказа неработещ , качеството на живот в България вместо да се подобрява се влошава , демографският проблем стана криза ,а вече и катастрофа , проблемите и кризите се наслагват , неефективността на всички обществени системи става все по- голяма , условията за живот се влошават .

 

‼️Поради тези причини , БСП в програмата си се спря на вторият подход , чрез предлагане на конкретни мерки ,а именно:

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев