Община Сливен
Областна администрация Сливен

Д-Р ПЕТКАНСКА: ВСЕКИ ЕДИН МОНОПОЛ РАЖДА КОРУПЦИЯ!

sabina 4
23.06.2021 / 18:48

„Единствено БСП има разработен план за реформа в здравеопазването. Всички останали партии не доразвиха здравната политика в годините на т. нар. преход. Нито една друга ПП не промени здравния модел“. Това каза д-р Събина Петканска, втора в листата на БСП-Сливен за извънредните парламентарни избори на 11 юли на среща с избиратели в пенсионерския клуб в кв. „Даме Груев“.

 

Тя уточни, че соцпартията има стратегическа цел, като във всеки сектор се предвиждат реформи. „Болниците – държавните и общинските, да не са търговски дружества, да не работят като фирми. Ние предлагаме те да работят като социални заведения. А спешните центрове да минат на пряка комуникация с болниците.“, добави Петканска.

 

Тя изрази мнение, че трябва законово да бъде засилена профилактиката на заболяванията, да отпадне лимитът на доболнична помощ, „защото направленията никога не стигат“. „Тези лимити на кого са нужни“, риторично попита докторката.

 

Според нея електронните здравни карти са много важни и трябва всеки пациент да има електронно здравно досие.

 

Д-р Петканска отново припомни, че в платформата на БСП е заложено да има безплатни лекарства за децата до 14 г. и намаляването на ДДС-то им.

 

„Всеки един монопол ражда корупция и разваля услугата“, завърши кандидат-депутатът, след което отговори на множество въпроси.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Още снимки от новината

sabina 4
sabina 4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев