Община Сливен
Областна администрация Сливен

Мобилни екипи започнаха имунизации в селата от област Сливен

23.06.2021 / 17:44

Мобилен екип започна имунизации срещу COVID-19 в малките населени места от област Сливен. Това стана след проведените информационни кампании за ползата от ваксините, организирани от областния управител Минчо Афузов и РЗИ, съвместно с общините. „Здравето на хората в област Сливен е сред основните приоритети в работата ми. Част от това е и увеличаване на обхвата на имунизацията, за да посрещнем есенно-зимния сезон с изградена защита и да предотвратим трета вълна на епидемията“, заяви областният управител Минчо Афузов.

 

В РЗИ бяха изпратени списъци на желаещите да се ваксинират от почти всички населени места в община Твърдица. Записванията са извършени от кметовете на кметства. Мобилен екип вече извърши имунизации в с. Боров дол. В края на тази седмица ще бъдат посетени селата Оризаре, Близнец и Сърцево, а през следващата – Червенаково, Жълт бряг и Бяла паланка. Към момента броят на желаещите варира от 10 до над 20 души, според големината на населеното място.

 

Със съдействието на община Сливен мобилен екип посети и кв. „Надежда“. Засега интересът остава слаб. Разяснителната работа на здравните медиатори продължава. РЗИ е в готовност да се отзове, ако има и други желаещи в квартала. Днес, по списък, изготвен от кметството в сливенското село Панаретовци, също се поставят ваксини.

 

На 22 юни в област Сливен са поставени 172 дози ваксини, а от началото на кампанията досега – 31 659. РЗИ разполага с всички, разрешени в страната, иРНК и векторни ваксини. Имунизациите се извършват в кабинетите на общопрактикуващите лекари, ваксинационните центрове и в разкриваните през почивните дни зелени коридори.

 

„Благодаря на всички граждани, които вече се ваксинираха, и на представителите на местната власт, които помогнаха това да се случи. Очаквам по-голяма активност от кметовете на населени места в кампанията за ваксиниране. От наша страна информационната кампания за ползата от ваксините продължава. Разчитаме на съдействие от страна на работодателите, ръководителите на браншови организации, професионални и граждански съюзи. При заявен интерес, ще бъде създадена допълнителна организация за ваксиниране на място, от мобилни екипи“, заяви още Минчо Афузов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев