Община Сливен
Областна администрация Сливен

Приеха Плана за интегрирано развитие на Община Сливен и подкрепи изменението на бюджета

22.04.2021 / 14:46

Община Сливен е сред първите, които успяха да разработят собствен План за интегрирано развитие, който вече се използва като основа от други общини. Това заяви кметът Стефан Радев по отношение на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен, който бе сред приетите точки на днешната сесия на местния парламент.

 

„Повече от година работихме по него, проведохме редица срещи с фокус групи, в това число и с общински съветници, с представители на гражданския сектор, с държавни структури, за да чуем и тяхното мнение и предложения с конкретни цели и мерки. Факт е, че сме една от първите общини, които разработиха такъв план, което е добра оценка за работата на администрацията в тази посока“, отбеляза още кметът Радев.

 

Общо 38 точки бяха гласувани на днешното заседание на Общински съвет-Сливен. Сред тях беше изменението на бюджета на общината, което бе подкрепено с 28 гласа „за“. Една от причините според Стефан Радев са получените 2 млн. лв. в приходната част от Регионалната инспекция по околната среда и водите във връзка с оползотворяването на отпадъците през предходните години. Кметът посочи, че тези средства ще бъдат разпределени, като по-голямата част от тях ще се използват за ремонт на уличната мрежа в града и в по-малките населени места. Друга причина са разходи за осигуряване на видеонаблюдение в няколко населени места, закупуване на компютърна техника за нуждите на няколко читалища и др.

 

На сесията днес общинските съветници приеха още отчета за изпълнението на общинската Програма за управление, отчета на Общинската програма за закрила на детето за 2020 г. и новата за 2021 г. Бяха разгледани и гласувани още отчетът за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества-Сливен и Превантивно информационен център-Сливен, а също и докладът за изпълнението на Програмата за развитие на читалищата от община Сливен за 2020 г.

 

В хода на сесията беше гласувано и определяне на представители на община Сливен, от които единият да участва в общото събрание на Асоциацията по ВиК-Сливен, а вторият в общото събрание на „Пазара за плодове, зеленчуци и цветя“ АД-Сливен. Беше дадено и съгласие „ДКЦ 2-Сливен“ да извърши ремонтни дейности в сградата със собствени средства.

 

Сред точките от дневния ред попаднаха и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо общинско имущество, съгласуване и изменение на подробни устройствени планове, отпускане на финансови помощи и средства, които също получиха необходимата подкрепа.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев