Община Сливен
Областна администрация Сливен

868 са болните с COVID-19 в област Сливен

21.04.2021 / 16:09

Активните случаи на COVID-19 към момента в област Сливен са 868, съобщи Областният кризисен щаб. От тях 183 души са хоспитализирани, а останалите 685 провеждат лечението си в домашна карантина, под наблюдението на личните лекари. Най-много заболели има в най-голямата община в областта, Сливенската – 636 души, от които 480 са жители на града. В община Нова Загора болните са 149, половината от тях са в града. В община Твърдица – 50 души, от които 22 болни са жители на града. В община Котел болните са 33-ма, около една трета от тях са от града.

 

Макар и със значително по-ниска заболеваемост през последния месец, епидемичната ситуация в областта следва общата епидемична картина в страната за по-малко заболели и повече излекувани. 36 души от болните в областта са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях е медицинска сестра от болничната помощ. Част от новите болни отново са се заразили в семейни огнища. Излекувани са 79 души. За съжаление, починаха шестима пациенти с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания на възраст 55, 70, 72, 75, 78 и 80 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

На 20 април ваксини бяха поставени на 308 граждани. Броят им е значително по-голям в сравнение с този от предходния ден, тъй като бяха разпределени РНК-ваксини на личните лекари за имунизиране на лица над 65 години и с хронични заболявания от техните пациентски листи. От началото на кампанията досега са ваксинирани 11 819 жители на област Сливен, от тях 2 091 – и с втора игла, съобщиха от РЗИ.

 

Областният щаб благодари на гражданите за отговорното поведение при спазване на противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция ограничават разпространението и заразяването с вируса.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев