Община Сливен
Областна администрация Сливен

Най-добрите причини да си купите скъп часовник

4ASOVNIK
26.02.2021 / 07:15

Трудно ли ви е да оправдаете изразходването на значителна сума пари за нов часовник? Независимо дали спестявате от години или сте импулсивен човек с голям бонус от службата, харченето на хиляди левове за часовник е сериозно решение.

И все пак имате много причини за покупка като тази. Ето защо.

Не е просто обикновено желание

Няма да се впуснете в закупуването на скъп часовник, само защото го искате от вчера или от днес. Може би сте го забелязали на витрината на бижутерията по време на разходката си през обедната почивка и сте го пожелали още тогава. А един ден сте се осмелили да отидете и да го изпробвате, като за всеки случай сте оставили кредитната си карта в офиса...

Виждате аксесоара, рекламиран във всяко списание, продаван в популярни български сайтове за часовници и във всички публикации, на които попадате в Instagram. Вероятно не е случайно.

Ето защо най-накрая отивате да го купите! Сега му се насладете - животът е твърде кратък за угризението, когато се харчат пари за нещо, което сте пожелали още преди седмици, месеци или дори години.

Стил и функционалност

Най-общо казано, скъпите механични часовници имат какво да ви дадат. Да, процесорът на интелигентен часовник или кварцовото движение на по-евтин модел също вършат добра работа, но къде е забавлението в това?

Скъпият швейцарски часовник със сложен ръчно изработен механизъм, е нещо красиво и трябва да му се възхищаваме при всяка възможност.

Напомняне за вашите собствени постижения

Ако сте имали особено успешна година на работа, няма по-хубаво от това да се поглезите с хубав часовник. По този начин всеки път, когато го погледнете, ще си спомняте за усилията, които сте положили, за да си го позволите.

Часовникът се превръща не само в начин за определяне на времето, но и в постоянно напомняне за това, на което сте способни. Не е ли това най-върховната мотивация?

Истинска красота

Хората харчат милиони за произведения на изкуството, които могат само да бъдат красиви - така че какво лошо има в това да похарчите големи пари за часовник, който е едновременно красив и полезен?

Да, всеки евтин аксесоар може да ви покаже времето, но скъп артикул ще радва и окото, и сърцето ви. И ще покаже също така, че сте човек с изтънчен вкус и усет към красотата.

Отбелязване на специален повод

Независимо дали става въпрос за вашата сватба, раждане на дете или друг важен ден, един специален часовник може да ви помогне да отбележите случая - дори може да имате гравирана дата и съобщение на гърба на артикула.

По този начин всеки път, когато погледнете към него, часовникът ще ви напомня за този специален ден - и още повече, той ще се превърне в ценна семейна реликва, която да се предава от едно поколение на следващото.

След като премине от родител на дете и после на внук, високите първоначални разходи със сигурност ще се превърнат в далечен и несъществен спомен.

Може да бъде инвестиция

Най-често часовниците запазват стойността си висока и са вид инвестиция. Някой ден, в случай на криза и остра нужда, бихте могли да го продадете, колкото и неприятно да звучи такова бъдеще за любимия ви аксесоар.

Ако търсите качествен и стилен часовник, в който да инвeстиратe, разгледайте предложенията на Timedix.bg.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев