Община Сливен
Областна администрация Сливен

В 23,30 часа на 27 ноември влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки

26.11.2020 / 13:20

В 23,30 часа на 27 ноември, петък, влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки, разпоредени със заповед на Министъра на здравеопазването. Мерките са въведени до 21 декември, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

През този период се преустановява присъствената форма на обучение в училищата, висшите учебни заведения, детските градини и ясли. Преустановяват се посещенията в заведенията за хранене и развлечения, на фитнес-центровете, в търговските центрове от типа „МОЛ“, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните компании.

 

Не се допуска провеждането на частни събирания и тържества, в това число сватби, кръщенета, погребения, в присъствието на повече от 15 лица.

 

Преустановява се провеждането на културни и развлекателни мероприятия, с изключение на театрите при заетост до 30 процента от капацитета, осигурена физическа дистанция най-малко от 1,5 метра и носене на предпазни маски.

 

Магазините за хранителни стоки не трябва да допускат лица под 65-годишна възраст между 8,30 и 10,30 часа. На пазарите трябва да се създаде организация за еднопосочно движение, при спазване на дистанция и др.

 

Със същата заповед са указани действията на институциите, ангажирани с контрола за изпълнение на допълнителните противоепидемични мерки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев