Община Сливен
Областна администрация Сливен

Местният парламент прие Програмата за енергийна ефективност на Община Сливен за периода 2020-2027 г.

sesia2
26.11.2020 / 13:17

Сред точките, получили одобрение по време на днешната редовна сесия на местния парламент в Сливен беше актуализацията на общинския бюджет. Като мотиви за това кметът Стефан Радев изтъкна необходимостта от финансиране на няколко населени места за ремонт на част от пътната инфраструктура, на обществени сгради, закупуване на техника, апаратура и др. Средства ще бъдат отпуснати и за ремонт на Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс, гр. Сливен, а също и за нуждите на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

 

„Изменението е свързано и с допълнителни средства от Министерски съвет за неотложни разходи по предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия и аварии. Част от тези дейности досега сме разплащали със средства от общинския бюджет. Останалата част ще погасим с полученото финансиране“, допълни още кметът Радев.

 

Общо 53 точки бяха разгледани и гласувани в рамките на днешното заседание. Общинските съветници приеха бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г., както и одобряване на съфинансиране от страна на Общината по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

 

Програмата за енергийна ефективност на Община Сливен за периода 2020-2027 г. също бе сред предложенията, получили необходимата подкрепа.

 

Одобрение получи и изменението на План-сметка за дейностите, свързани с битовите отпадъци и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за тази година.

 

Беше приет и Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

 

В рамките на сесията беше гласувано и безвъзмездно прехвърляне чрез дарение на държавата на имоти общинска собственост, които представляват недвижими имоти и земеделски земи в землището на град Кермен. Те ще бъдат ползвани за функционирането на ж.п. възела Бургас – Пловдив.

 

Местният парламент гласува и разпоредителни сделки с общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев