Община Сливен
Областна администрация Сливен

Стартира онлайн обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Сливен за периода 2021-2027 г.

Ob6tina
29.10.2020 / 11:45

На 29 октомври в 11 часа Община Сливен стартира дистанционно онлайн обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Сливен за периода 2021-2027 (ПИРО). Ще бъдат представени стратегическата част на Плана и основните проектни предложения по приоритети, които общината ще се стреми да реализира през следващите 7 години. Те са изведени, като са взети предвид резултатите от проведените срещи с фокус групи, от анкетното проучване, набирането на проектни идеи чрез проектни фишове и обсъждането на резултатите от анализа на състоянието на общината и визията, приоритетите и целите за развитие.

 

С оглед спазване на противоепидемичните мерки и строгите изисквания при организиране на мероприятия на закрито, Община Сливен предприе и организира дистанционно онлайн обществено обсъждане. За да бъде чуто мнението на максимално широк кръг от заинтересованите страни в процеса на структуриране на целите, приоритетите и проектите пред развитието на общината, дистанционното обсъждане ще се проведе в периода 29 октомври – 29 ноември.

 

Ще бъдат организирани 4 отворени сесии за представяне на Плана с възможност за изслушване на презентация и задаване на въпроси. Датите и часовете за отворените сесии ще са на 29 октомври, на 5 ноември, на 12 ноември и 19 ноември от 11 до 12 часа.

 

Дистанционното онлайн обсъждане ще стане чрез приложението за видеоконференции – Google Meet .

 

Всички желаещи да участват в онлайн обсъждането е необходимо предварително (поне два часа преди сесията) да инсталират приложението и направят своята заявка по електронна поща. За всички, които нямат възможност да присъстват на онлайн обсъждането, могат да разгледат направените презентации и вариант на Плана с анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на Община Сливен и да изпратят своите препоръки и забележки до 30 ноември по електронна поща.

 

Всички документи, свързани с изработването на ПИРО-Сливен 2021-2027 са качени на сайта на община Сливен в секция Администрация/Общинско развитие/Проекти и програми/ПИРО 2021-2027.

 

За повече информация, предложения и заявки може да пишете на:

 

piro.sliven@gmail.com или се обадите на телефон: 044/ 611 145

 

Разчитаме на Вашето сътрудничество и Ви благодарим за желанието за участие и съдействие!

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев