Община Сливен
Областна администрация Сливен

Проверки, проверки...

28.10.2020 / 16:48

Над 100 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от контролните органи в Сливен през изминалото денонощие. 17 от тях бяха осъществени от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ, Дирекция „Инспекция по труда“. Съставени са 44 предупредителни протокола и 14 акта за неносене на предпазни маски за лице, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Трудовите инспектори са посеттили пет предприятия, нарушения на трудовото законодателство, включително и в изготвените оценки за риска и предприетите мерки не са установени. Служители на ОД „Безопасност на храните“ са проверили 17 търговски обекта и заведения за обществено хранене, цех за производство на сладкарски изделия и хлебозавод. На предходната дата, 26 октомври, от дирекцията са проверили други 20 обекта. Няма нарушения.

 

62 проверки са осъществени от екипи на МВР, като 37 от тях са на РУ – Сливен, 10 – на РУ-Нова Загора и 15 – на РУ – Котел. Проверени са 6 нощни заведения, клубове и дискотеки в Сливен и 1 – в Нова Загора. В изпълнение на временните мерки, разпоредени от областния управител, те са били затворени.

 

Ежедневният контрол в Сливенска област продължава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев