Община Сливен
Областна администрация Сливен

Мога да правя разлика между отговорността да спазваш мерките и отговорността да вземаш решения

Bojurski
28.10.2020 / 14:30

„Мога да правя разлика между отговорността да спазваш мерките и отговорността да вземаш решения. Това трябва да е ясно. Всички носим отговорност за мерките, всички. Защото каквито и заповеди да издаваме за противоепидемични мерки, какъвто и контрол да се извършва, ако няма разбиране за личната отговорност към собственото здраве и здравето на околните, трудно можем да променим броя на заболелите“, това коментира областният управител на Сливен Чавдар Божурски по повод обществените дебати, предизвикани от разпространението на публикувана във фейсбук снимка на посетители на увеселителен парк за празника на Сливен Димитровден.

 

Провеждането на това мероприятие не попада в ограничителния режим на противоепидемичните мерки, които разпоредих с моя заповед от края на миналата седмица, допълни той. „Снимката бе изтрита от социалната мрежа от автора й тази сутрин. Специалистите обясниха, че няма метаданни, които да дадат представа кога точно е направена тя: дали сега на Димитровден, или преди година. Отговор на този въпрос ни даде самият автор чрез една от сливенските медии. Той съобщава, че е направил снимката преди две години“, заяви областният управител.

 

Чавдар Божурски допълни, че няма еднозначен отговор дали е трябвало да бъде забранен развлекателния парк, който всяка година приема посетители за Димитровден. „Празникът бе едно от всички събития от началото на епидемията. За някои са налагани ограничения, за други – не. Труден въпрос. Пак повтарям, когато се спазват мерките, си помагаме и няма пречка. Стига да сме загрижени за здравето си – своето, на децата си, на близките си. Контролът безспорно е много важен и необходим, но не е панацея“, допълни областният управител.

 

------------------

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев