Община Сливен
Областна администрация Сливен

Къде да си подменим шофьорската книжка?

30.01.2020 / 15:35

Във връзка с предстоящата подмяна на свидетелства за управление на МПС, изтичащи през 2020 година, сектор „Пътна полиция“-Сливен информира гражданите, че могат да подават заявления за подмяна освен в сектор „Пътна полиция“-Сливен и в районните управления Нова Загора, Котел и Твърдица. Това е във връзка с изменение чл.60 в ДВ бр.5 от 2020г.от Инструкция №Із-417 /10.03.2010г. за организацията и технологията на работа при издаване на българските лични документи/ влиза в сила 17.01.2020г./

В районните управления ще бъдат приемани заявления за издаване на СУМПС на български граждани само за обикновена услуга в случаите на подмяна на СУМПС поради изтичане на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат.

 

Издаване на първоначално СУМПС, при придобиване на нова категория, при замяна на СУМПС, издадено в чужбина, и бърза услуга ще се извършва само в сектор „Пътна полиция“-Сливен. Редът за издаване на СУМПС е посочен в чл.7 ал.1, т.6 от Правилника за издаване на български лични документи.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев