Община Сливен
Областна администрация Сливен

Доживотен затвор без замяна за убиеца от Сотиря

30.01.2020 / 14:50

Доживотен затвор без право на замяна получи Мартин Т. Той е подсъдим за това, че на 15.08.2019 г. в с. Сотиря, общ. Сливен, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост малолетната К. Г. Престъплението е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.4 и т.6, вр. чл.115 от НК, като наложеното наказание е възможно най-тежкото, предвидено в българския наказателен закон.

Наказанието е постановено по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, а съдебното заседание е проведено по реда на съкратеното производство.

Спрямо Мартин Т. е наложено и наказание от 20 години „лишаване от свобода“ по обвинението за опит за изнасилване на пострадалото момиче. Той получи и наказание от 10 години „лишаване от свобода“ по повдигнатото му трето обвинение – извършване на блудствени действия. Последните две деяния са извършени след като Мартин Т. е привел малолетното момиче в безпомощно състояние, използвайки сила.

На подсъдимия се налага най-тежкото от трите наказания – доживотен затвор без право на замяна, което е общо за трите деяния. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален „специален“ режим в затвор.

Съдът е уважил и гражданските искове на близките на пострадалата, на които Мартин Т. трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев