Община Сливен
Областна администрация Сливен

Министър Танева на изложението „Зелена седмица 2020“ в Берлин

16.01.2020 / 13:22

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще посети Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица 2020" в Берлин, Федерална република Германия. Форумът ще се състои от 17 до 26 януари 2020 г. и на него изложителите ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти. Площта на българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми ще изложат свои продукти. Гостите на изложението ще могат да дегустират български вина, мед и пчелни продукти, сладка, млечни, месни и етерично-маслени продукти.

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Международна конференция на високо равнище на тема: „Бъдещето на световното производство на свинско месо под заплахата от Африканска чума по свинете“. Тя ще изнесе лекция за АЧС в ЕС – опитът на България.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев