Община Сливен
Областна администрация Сливен

ХАЙДЕ НА ПРОГНОЗИТЕ! Кой да стане кмет?

21.10.2019 / 12:32

Кой ли не направи соцпроучвания за местния вот! Май, само аз.

Взех, че го направих. Не с 300, не с 500 не с 800, не и с 1080 души. От изсъхналия Стар бряст до Местан зададох на ...12 пълнолетни наши съграждани, на социологическия принцип "очи в очи", един-единствен въпрос: "Кой да стане кмет на Сливен"?

Половината от дванадесетте не знаеха кои са кандидатите. Другата половина пък знаеха почти половината от кандидатите. Все пак трябваше да стигна бройката от 12 питани и отговорили, щото анкетата-проучване щеше да бъде определена за нагласена, както прочее се провалиха доста подобни проучвания у нас през годините.

Та, помогнах на някои от анкетираните "очи в очи", като поименно им казвах имената на кандидатите. След което някои се замисляха, други веднага отговаряха.

Ето какво се получи от моето проучване:

Пет души казаха Стефан Радев. Трима - Кольо Милев, двама - Лечков и двама - Бозуков.

Така май работата отива на балотаж, защото първият трябва да има над 50%. За балотажа ще ми бъде по-лесно, ще питам само двама избиратели, щото само двама кандидати ще са останали на финала.

Ако моето проучване познае, ще предложа на колегите социолози, като правят своите прогнози, да прегърнат моя пример - няма смисъл да си губят времето, а и времето на стотиците граждани. А и пари, разбира се!

Прочее, хора,гласувайте! Купуването, продаването и други манипулации с гласове е престъпление!

/Проучването не е спонсорирано от нито един кандидат за кмет, а от моя джоб./

 

Добрин Добрев

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев