Община Сливен
Областна администрация Сливен

Фестивал на Стоте войводи - на 13 и 14 септември

27.08.2019 / 14:31

За пета поредна година Сливен ще бъде домакин на Фестивала на Стоте войводи. Събитието е идеен наследник на Сливенския панаир, който се е провеждал още през 1876 година и своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина.

Тази година жителите и гостите на Сливен могат да посетят разнообразната фестивална програма на 13 и 14 септември, а мястото е добре познато - Градската градина. По традиция - освен музикалните гости, любимият готвач на България Ути Бъчваров ще организира кулинарно училище за най-малките. Младите сливналии могат да станат част от вкусното му шоу в петък, 13 септември от 18 часа. А освен кулинарните изкушения на Ути, местни производители ще предлагат качествени храни и напитки в 20 специални шатри.

Петъчната програма ще открие звездата от “Домашен арест” Ники Станоев, който пренареди запълнената си програма, за да присъства на поне един от двата дни на любимия си фестивал. Ники се е заканил, заедно със сливналии, да подобри рекорда за най-голямо селфи. Освен това ще ни забавлява между изпълненията на самодейни състави от региона, сетовете на DJ Тишо и специалното участие на голямата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.

Хедлайнери на първата вечер са Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”. Групата, в която участва и треньорът от “Гласът на България” - Иван Лечев, ще излезе на сцената в Сливен след изключително успешно турне в страната. Публиката в Сливен ще чуе хитовете “По-полека”, “Към” и “Едно”. Освен Иван Лечев, в групата участват Мирослав Иванов – китара, Веселин Веселинов – еко-бас и Стоян Янкулов Стунджи.

Съботният ден ще стартира с куклен театър за най-малките, а следобедната програма ще предложи още от най-добрите самодейни състави в Сливен и региона. След това е ред на звездите от “Ку-ку бенд” Лилия Стефанова, Невена Цонева и Борис Солтарийски. Специално шоу за сливналии са подготвили и част от балерините от “Магаданс”.

Специално участие на сцената на Фестивала на Стоте войводи ще направи и Емилия. Нейните хитове ще закрият подобаващо събитието, което събра над 12 000 души през миналата година.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев