Община Сливен
Областна администрация Сливен

Флорални води - Как да ги съчетаем с ежедневната си рутина?

floralni-vodi1
05.07.2024 / 15:20

Все повече дами насочват вниманието си към био козметични продукти в грижата за своята кожа. Пример за това са флоралните води, известни още като хидрозоли, които придобиха популярност през последните години. Получени от дестилацията на различни видове растения, тези ароматни води предлагат многобройни ползи за кожата. Но как точно да ги включите в ежедневната си грижа? Нека разберем!

Какво представляват флоралните води?

Преди да се хвърлим надълбоко, нека първо разберем какво точно представляват флоралните води и как се получават. Те най-често са вторичен продукт, получен в процеса на парна дестилация на етерични масла, но съществуват и много висококачествени хидрозоли, които се получават от специализиран процес на хидродестилация. Флоралните води съдържат водоразтворимите вещества от използваните цветя, откъдето идва и името им. Именно това определя техните свойства. За разлика от етеричните масла, които са силно концентрирани и изискват разреждане, флоралните води имат много нежно действие и могат да се използват директно върху кожата.

Избор на подходяща флорална вода

В днешно време се предлага много широка гама от хидролати, всеки от които има своите уникални свойства и ползи. Кой точно да изберете зависи от типа и потребностите на кожата ви. Някои от най-популярните видове са:

● Розова вода: Известна със своите тонизиращи и хидратиращи свойства, тя е подходяща за всички типове кожа. Спомага за балансиране на рН на кожата, успокоява зачервяванията и има леко стягащ ефект, което я прави особено предпочитан вариант в грижата за зрялата кожа.

 

● Вода от лавандула: Идеална за чувствителна или раздразнена кожа. Има успокояващи и противовъзпалителни свойства. Тя може да помогне за успокояване на кожни състояния като акне, екзема и слънчеви изгаряния.

 

● Вода от лайка: Водата от лайка е нежна и деликатна, което я прави идеална за чувствителна или склонна към акне кожа. Тя може да помогне за намаляване на възпаленията или зачервяванията. Подходяща е за хора на всякаква възраст.

● Вода от безсмъртниче: Известна със своето хидратиращо и охлаждащо действие. Тя изчиства тена и озарява кожата, а ароматът ѝ има успокояващо действие.

Можете да потърсите предпочитаната от вас флорална вода в онлайн магазин за козметика и да я получите с доставка директно до вашия дом.

Включване на флорални води в ежедневната грижа за кожата

След като сте избрали подходяща за вашата кожа флорална вода, идва въпросът: Как да я използваме правилно? Ето няколко съвета, които ще ви улеснят:

1. Почистване: Използвайте като нежно и освежаващо почистващо средство. Напоете памучен тампон с избраната вода и с негова помощ отстранете нежно замърсяванията и излишното омазняване от лицето си.

 

2. Тонизиране: Тези продукти са отлични тоници за лице. След почистване напръскайте с помощта на пулверизатор или нанесете върху лицето и шията с помощта на напоен памучен тампон. Това помага за балансиране на рН на кожата, стягане на порите и подготвя кожата за по-нататъшните стъпки.

 

3. Маски и компреси: Повишете ефективността на маските за лице, които използвате, като добавите няколко капки флорална вода. Тя ще засили хидратиращите и подмладяващите свойства на маската и ще накара кожата ви да се почувства свежа и сияйна. Можете също така да използвате памучни тампони, напоени в леко охладения продукт като компреси за уморени или подпухнали очи.

 

4. Хидратиране: Смесете няколко капки от любимата си вода с хидратиращия си крем или масло за лице. Това не само ще засили хидратацията, но и ще осигури допълнително подхранване и ароматерапевтични ползи.

 

5. Освежаващ ефект: Носете в чантата си малка бутилка с пулверизатор, пълна с флорална вода. Пръскайте с нея лицето си през целия ден, за да освежите и подмладите кожата си, особено в горещото време или когато имате нужда от незабавно ободряване

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев