Община Сливен
Областна администрация Сливен

Областният управител Чавдар Божурски подари на Георги Йорданов икона

28.06.2024 / 13:58

„Уважаеми г-н Йорданов, за мен е чест и привилегия да Ви поздравя по повод Вашия 90-и рожден ден! Малко са хората днес, които могат да се съизмерят с Вашия принос в делото за напредъка на нашата Родина.

Като активен участник в обществено-политическия и културния живот на Сливен и България през последните повече от шест десетилетия, книгите Ви са полезно четиво, а спомените и опитът Ви – ценен материал за размисъл. От висотата на тази достолепна патриаршеска възраст Вие и днес давате полезни уроци на нас и на следващите поколения. Надявам се да продължите да го правите още дълги години!“ - пожела Чавдар Божурски на видния държавник.

Снощи областният управител беше гост на представянето на книгите на Георги Йорданов в зала „Сливен“. Сред дошлите да уважат дългогодишния ръководител бяха още народният представител Десислава Танева, кметове и общински съветници от област Сливен, общественици и граждани. Събитието беше организирано във връзка с 90-ия рожден ден на бившия министър.

Георги Йорданов е роден в Твърдица на 29 май 1934 година. Завършва право и първоначално работи като прокурор в Сливен. Заема висши ръководни длъжности в Сливен и София преди 1989 година. Сред тях са заместник-председател на Министерския съвет, министър на културата, председател на Съвета за духовно развитие към МС, народен представител.

Йорданов е със значим принос в обществено-политическия и културен живот на България през 70-те и 80-те години на ХХ век. Важен фактор е в осъществяването на мащабни инициативи, сред които изграждането на НДК, честването на 1 300 години България, Асамблея „Знаме на мира“ и много други.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев