Община Сливен
Областна администрация Сливен

Избраха туристическо лого на Сливен

12.06.2024 / 19:35

Приключи конкурсът за туристическо лого на Сливен. След задълбочено обсъждане на подадените конкурсни работи комисията за оценка определи следните резултати:

 

I място – за конкурсна работа, предложена от Вълка Димитрова Парушева.

 

Първа поощрителна награда – за конкурсна работа, предложена от Илиян Начев.

 

Втора поощрителна награда – за конкурсна работа, предложена от Христо Великов.

 

Трета поощрителна награда – за конкурсна работа, предложена от Никола Урумов.

 

Наградата за най-млад участник се присъжда на Максим Яворов Нейчев, 12-годишен.

 

В конкурса участваха 21 колективи и единични автори с 22 проекта за графичен знак.

 

Председател на комисията за оценяване е Стоян Марков, заместник-кмет на Община Сливен. Нейни членове са експерти и представители на различни институции: Маргарита Пенева, директор на Художествена галерия „Димитър Добрович“; доц. д-р Николай Сираков, директор на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“; д-р Маргарита Дончева, график, калиграф и плакатист с богат опит и преподавател в Националната художествена академия - София и в Национална художествена гимназия-Сливен; Николай Куршумов, фотограф; Христо Георгиев, ръководител на проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“.

 

Ръководството на Община Сливен благодари на участниците, като всички включили се ще получат грамоти.

 

Конкурсът се проведе в рамките на проектa „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. Целта му е разработване и маркетиране на цялостен, интегриран и жизнеспособен туристически продукт на Община Сливен със значителен туристически потенциал, привличащ голям брой посетители за осигуряване на финансова устойчивост, опазване и популяризиране на културното наследство.

 

Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на Сливен през последните години за паметниците на културата, откакто ги управлява Общината. По него беше обновена Къща музей „Хаджи Димитър“, започна ремонт на въжената линия на Карандила, както и други обекти от културно-историческото богатство на Сливен.

 

 

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев