Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Радев се срещна с посланика на Унгария в България Миклош Борош

03.06.2024 / 16:34

Унгарският посланик в България, Н. Пр. Миклош Борош, посети Сливен. По време на визитата си той беше посрещнат в сградата на Общината от кмета Стефан Радев. Гостът не скри впечатлението си от Града под Сините камъни.

 

„Още на влизане в Сливен, ми направи впечатление колко е красив. Има атмосферата на средноевропейски град“, изтъкна посланик Борош.

 

Заедно със Стефан Радев обсъдиха и двустранните отношения на Сливен с побратимения унгарски град Печ, като гостът отбеляза, че се надява това приятелство да се развива и в бъдеще.

 

„Политическата ситуация в България на централно ниво е много променлива. Поддържането на международните връзки от местната власт обаче е много важно. Затова ви благодаря за чудесното партньорство и оставам на разположение за общи идеи и сътрудничество“, посочи посланикът.

 

От своя страна Стефан Радев заяви, че Сливен и Печ имат много добра комуникация помежду си, като в края на лятото самият той ще посети побратимения град в Унгария.

 

Кметът запозна Н. Пр. Борош с развитието на Сливен и богатата му история в текстилната индустрия. Миклош Борош поздрави своя домакин затова, че този отрасъл е запазен в града.

 

На срещата присъстваха също консулът Чаба Балог и почетният генерален консул на Унгария в България Йордан Йорданов. Тяхната визита в Сливен беше първата от обиколката им в източния регион на страната.

 

 

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев