Община Сливен
Областна администрация Сливен

99,4 % от децата в Сливен са класирани по първо желание в първи клас

29.05.2024 / 12:29

От днес са публикувани резултатите от първото класиране на учениците, които ще постъпят през м. септември в първи клас за учебната 2024/ 2025 година в община Сливен - https://priem.sliven.bg:3443/rating. От отварянето на системата до 27 май са регистрирани 1 117 заявления. Обявените свободни места са 1 384, като 962 от тях са в училищата в града. По първо желание са класирани 1 101 деца или около 99.4% от всички участвали.

 

 

 

Модулът за регистрация на заявления беше отворен от 13.00 часа на 20 май, като при старта на системата нямаше технически проблеми. В съответствие с утвърдения график за прием, класираните деца могат да бъдат записани на място в училищата в периода от 30 май до 6 юни, включително. При записване е необходимо да бъдат представени документите, доказващи критериите, които родителите/ настойниците, са маркирали в заявлението за прием.

 

 

 

Задължително е да бъде представено копие от удостоверението за раждане на детето и оригинал за сверяване, личната карта на заявителя (родител/настойник) за удостоверяване при поискване и удостоверение за завършена подготвителна група. За завърналите се от чужбина деца се подава декларация, че детето не е посещавало подготвителна група. Подробна информация може да бъде намерена в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на общината, която е публикувана и на сайта за прием - https://priem.sliven.bg:3443/rules

 

 

 

Напомняме на родителите, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете, посочени в графика за прием.

 

 

 

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

 

 

 

Модулът за регистрация на заявления за второто класиране ще бъде активен от 13:00 ч. на 12 юни, а резултатите от второто класиране ще бъдат публикувани на 17 юни. За съдействие родителите/ настойниците могат да се обръщат към училищата и към Община Сливен.

 

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев